Składniki:
- 50 g orzechów laskowych
- 50 ml oliwy z oliwek extra vergine
- 60 g rukoli (+ odrobina do dekoracji)
- sok I skórka z 1 pomarańczy
- sól, pieprz
- 200g ricotty
- 40 g tartego sera Parmigiano Reggiano
- 2 gałązki tymianku
- 200 g wędliny bresaoli w plasterkach
Przygotowanie:
- Na patelni praż orzechyokoło 4 minut. Następnie odłóż je na bok do wystygnięcia.
- Przestudzone orzechy zblenduj z oliwą, 60 g rukoli I sokiem z pomarańczy. Dopraw solą I pieprzem.
- W misce wymieszaj ricottę, tarty ser Parmigiano Reggiano, skórkę otartą z pomarańczy I liście tymianku. Dopraw solą I pieprzem do smaku.
- Na każdy plasterek bresaoli wyłóż kilka liści rukoli, a następnie rozprowadź na nich krem z ricotty. Bresaolę zwiń w roladki I przełóż na duży talerz, układając je jedna onok drugiej.
- Roladki polej sosem z rukoli I orzechów.
Smacznego!