Bresola z ricottą i rukolą

Składniki:

  • 50 g orzechów laskowych
  • 50 ml oliwy z oliwek extra vergine
  • 60 g rukoli (+ odrobina do dekoracji)
  • sok I skórka z 1 pomarańczy
  • sól, pieprz
  • 200g ricotty
  • 40 g tartego sera Parmigiano Reggiano
  • 2 gałązki tymianku
  • 200 g wędliny bresaoli w plasterkach

Przygotowanie:

  1. Na patelni praż orzechyokoło 4 minut. Następnie odłóż je na bok do wystygnięcia.
  2. Przestudzone orzechy zblenduj z oliwą, 60 g rukoli I sokiem z pomarańczy. Dopraw solą I pieprzem.
  3. W misce wymieszaj ricottę, tarty ser Parmigiano Reggiano, skórkę otartą z pomarańczy I liście tymianku. Dopraw solą I pieprzem do smaku.
  4. Na każdy plasterek bresaoli wyłóż kilka liści rukoli, a następnie rozprowadź na nich krem z ricotty. Bresaolę zwiń w roladki I przełóż na duży talerz, układając je jedna onok drugiej.
  5. Roladki polej sosem z rukoli I orzechów.

Smacznego!

Shopping Cart
0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWracam do sklepu